26
Mar
2018

Италианският филм "Търсач на удоволствия" спечели сърцата на зрителите на „София филм фест на брега“

Италианският филм "Търсач на удоволствия" на режисьора  Паоло Вирдзи убедително печели зрителския вот на 16-то издание на „София филм фест на брега“.Кинофестът ще бъде закрит днес с прожекцията на българския филм "Кораб в стая" на младия режисьор Любомир Младенов. Сцени от филма са заснети в Бургас, каза председателят на журито професор Георги Дюлгеров. 

"Има един цял епизод, сниман в Бургас, където се оказва главният герой и морето, железопътната гара и пристанището са източник за наблюдение и вдъхновение. Героят е фотограф. Той събира парчета живот, които след това показва на един аутист, с цел психотерапия", издаде част от историята професор Дюлгеров. 

Тази година младежко жури оценяваше късометражните филми от конкурса  „Джеймисън“. Техният фаворит е филмът "Диагноза" на режисьора Камен Коларов, а наградата на "Зонта клуб" отива при заглавието "Баба" на Роза Колчагова. 

Официалното закриване на "София филм фест на брега" е от 19 часа в общинското кино АБ в драматичен театър Адриана Будевска. Тогава ще стане ясен и филмът, който печели наградата на журито. Преди това, от 17.00 часа зрителите ще могат да видят и филма на режисьора Вим Вендерс „Потапяне“. Тазгодишното издание на кинофеста е посветено на паметта на един неговите създатели – писателят и журналист Георги Ингилизов. 

Елена Димитрова - Радио Бургас