19
Mar
2017

Наградени филми, които предстоят да се покажат в Бургас

На приключилия София филм фест (фестивал-майка на нашия) бяха връчени отличията. Ето кои са наградените филми, които бургазлии могат да видят:
ГОЛЯМАТА НАГРАДА „СОФИЯ – ГРАД НА КИНОТО” ЗА НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ в Международния конкурс за първи и втори игрални филми, в размер на 7 000 евро, осигурени от Столична община, се присъди на филма „Безбог” (България-Дания-Франция) на режисьора Ралица Петрова.

НАГРАДАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР БЪЛГАРСКИ ИГРАЛЕН ФИЛМ се присъди на филма „Безбог” (България-Дания-Франция) с режисьор Ралица Петрова.

За първи път LIDL НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА за най-добър български филм беше връчена на „Асансьор за пациенти” (България) на режисьора Иглика Трифонова.

НАГРАДАТА JAMESON ЗА БЪЛГАРСКИ КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ в размер на 6 000 евро, беше присъдена на филма „Дрехи” (България) на режисьора Веселин Бойдев. 

ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ (Special Mention) на журито в конкурса за Наградата Jameson бе присъден на филма „Пътуваща страна” (България) на режисьорите Весела Данчева и Иван Богданов.

НАГРАДАТА „ДОМЕЙН БОЙАР” ЗА НАЙ-ДОБЪР БАЛКАНСКИ ФИЛМ се присъди на филма „Слава” (България-Гърция) на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов. 
НАГРАДАТА НА ГИЛДИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ КИНОКРИТИЦИ за балкански филм се присъди на филма „Слава” (България-Гърция) на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов.