29
Mar
2017

Секретарят на Областната управа ще гледа СФФ' 2018

Главният секретар на Областна управа Бургас  Валентин Люцканов ще гледа безплатно всички филми, включени в програмата на "София филм фест" през 2018-а година. Късметът го споходи, след като в ръцете му попадна баджа, хвърлен от директора на "София филм фест" Стефан Китанов - Кита на закриването на бургаското издание на фестивала. И този път бе спазена традицията на финала на "София филм фест на брега" Китанов да хвърля ритуално баджа си в публиката. Той полетя и попадна в ръцете на Валентин Люцканов. Пропускът му дава право да гледа всички филми, включени в програмата на фестивала майка в София догодина.
С едно нестандартно събитие ще се запомни тазгодишното издание на "София филм фест на брега". Изненадата направи самият Стефан Китанов. Той покани на сцената на драматичен театър "Адриана Будевска" народните певици Лиляна Галевска и Екатерина Ангелова. Майката и дъщерята бяха част от хора "Черноморски сирени", който участва в "Белгийския крал". Филмът почти изцяло е заснет в Бургаския регион, като продуценти от българска страна са Мира Сталева и Стефан Китанов - Кита. Затова и по негово предложение в Бургас дойдоха певиците - Галевска и Ангелова за закриването на феста в морския град. Пред бургаската публика двете дами изпълниха песни от българския фолклор. Изпълнението на "Полегнала е Тодора" вдигна адреналина на публиката.
Тазгодишното издание на "София филм фест на брега" се проведе от 16-и до 24-и март в Общинско кино "АБ". В продължение на девет дни бяха прожектирани 20 игрални филми, както и 12 късометражни.
Кинофорумът в Бургас се организира от сдружение "Арт фест", с финансовата подкрепа на Община Бургас и съдействието на драматичен театър "Адриана Будевска". Сайт "Черноморие" е медиен партньор на кинофеста.

Бисерка Станчева