03
Apr
2023

Показваме 12-те финалисти в Конкурса за български късометражен филм

Днес започват прожекциите на късометражните филми от конкурсната програма на 27. София Филм Фест. 

Всеки ден от 16:30 часа бургазлии ще могат да видят 12-те финалисти, които Младежкото жури на 21-вия София Филм Фест на брега, сформирано от учениците от  Киноклас Бургас, ще гледа и оцени. Фаворитът им ще получи Наградата на Областния управител на област Бургас - грамота и почетен знак.

На 4 април гости на фестивала ще бъдат продуцентите на късометражния филм “Обезличаване” Поли Ангелова и Николай Тодоров, които ще се качат на сцената, за да представят филма и да отговорят на въпросите на публиката. Поли Ангелова и Николай Тодоров не гостуват за първи път в Бургас. През 2021 година филмът “Житие” на режисьора Георги Стоянов, който те продуцират, спечели Наградата за най-добър филм "Сребриста чайка" на 19-ия София Филм Фест на брега.

Ето и 12-те филма, които бяха избрани от специална комисия в състав Елица Петкова (режисьор), Росен Спасов (филмов експерт) и Орлин Менкаджиев (режисьор, носител на наградата за Най-добър български късометражен филм през 2022), в реда, по който ще бъдат показани в рамките на София Филм Фест на брега. Всички прожекции на филмите от късометражния конкурс са с вход свободен.

03 април, понеделник

16:30 Късометражен конкурс, 56’ (вход свободен)

Дървояд, 24’, реж. Кристиян Бозов

Изложбата, 17’, реж. Ивелина Алексиева

Surrender, 15’, реж. Коста Каракашян

04 април, вторник

16:30 Късометражен конкурс, 60’ (вход свободен)

Обезличаване, 7’, реж. Спартак Йорданов

Vox Populi, 27’, реж. Тянита Ганчева

Седем смъртни гряха, 26’, реж. Димитър Димитров

05 април, сряда

16:30 Късометражен конкурс, 59’ (вход свободен)

13-ти август, 30’, реж. Венцислав Сариев

Добри намерения, 22’, реж. Данаил Янчев

Cледа, 7’, реж. Аспарух Петров

06 април, четвъртък

16:30 Късометражен конкурс, 58’ (вход свободен)

Може и нищо общо да няма, 23’, реж. Светослав Драганов

Рогът на изобилието, 8’, реж. Ани Антонова

Четири достоверни истории за една абсурдна вечер, 27’, реж. Георги Димитров

21-вият “София филм фест на брега” ще се проведе от 30 март до 7 април в Културен дом НХК и се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на Община Бургас. Партньори на фестивала са: Книжарници “Хеликон”, Медицинска лаборатория “Лина”, Порт България Уест АД, “Деметра” ЕООД, Черноморски институт, Триа Сити Център, “Ес Еф Ей Ритейл - Бургас" ООД, Изворна вода “Китка”, “Черноморско злато” АД, Торти “Марс-90”, Mezetto PUB, Бистро “При Поли”, Бутиков хотел “Променаде”, Гранд Хотел “Поморие”.