07
Mar
2023

За втора година “София филм фест на брега” обръща специално внимание и на публика със зрителни уврежданияНа 2 април от 14:00 часа публиката на 21-вото издание на “София филм фест на брега” ще може да посети филма “Титина”, пригоден за възприемане от хора с нарушено зрение

Копродукцията между Норвегия и Белгия е красив анимационен шедьовър, подходящ за всички възрасти, с режисьор Кайса Нес.

Италианският инженер на дирижабли Умберто Нобиле се радва на спокоен живот с любимото си куче Титина, което го е очаровало, когато го е спасил от улиците на Рим. Един ден норвежкият изследовател Роалд Амундсен се свързва с него и поръчва дирижабъл, с който да покори Северния полюс. Нобиле се възползва от възможността да влезе в историята. Той взема със себе си Титина и необикновеното трио се отправя на експедиция към последното неизследвано място на Земята. Походът им е успешен, но двамата мъже не могат да си поделят славата. През погледа на четириногата знаменитост Титина зрителите ще (пре)открият една истинска история за триумф и поражение.

Кайса Нес е сред водещите норвежки режисьори на анимационни филми. Късометражните ѝ филми са получили широко признание и са носители на престижни награди. Нейни творби са представяни на фестивали в цял свят като Клермон-Феран, Анеси, Лайпциг, Международния детски филмов фестивал в Чикаго и кинофестивала „Трайбека“. Сред филмите ѝ са “Разрушители”, “Това зависи от теб”, “Това беше мое”.

Филмът е пригоден за свободно възприемане от хората с нарушено зрение благодарение на Андарта Студио, както и с подкрепата на Гранд оптикс/ Джой оптикс.

Специалната прожекция е с вход свободен за незрящи, а придружители влизат с намаление. Зрители без зрителни проблеми влизат на цената на редовен билет. 

Редовната прожекция ще бъде ден по-рано - на 1 април от 16:00 часа.

21-вият “София филм фест на брега” ще се проведе от 30 март до 7 април в Културен дом НХК и се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на Община Бургас. Партньори на фестивала са: Книжарници “Хеликон”, Медицинска лаборатория “Лина”, ПБ Шипинг ООД, “Деметра” ЕООД, Черноморски институт, Триа Сити Център, "Ес Еф Ей Ритейл - Бургас" ООД, Изворна вода “Китка”, “Черноморско злато” АД, Торти “Марс”, Mezetto PUB, Бистро “При Поли”, Бутиков хотел “Променаде”, Гранд Хотел “Поморие”.