11
Mar
2024

Екипът на “Защото обичам лошото време” ще представи филма си в Бургас

Присъствието си на премиерата в Бургас потвърдиха режисьорът Яна Лекарска, актьорите Неда Спасова и Владимир Михайлов, както и продуцентът Калин Калинов. Те ще са част от официалните гости на 22-рия “София филм фест на брега”, който ще се проведе от 21 до 29 март в Културен дом НХК в Бургас.

“Защото обичам лошото време” е пълнометражният дебют на Яна Лекарска, завършила кинорежисура в Нов български университет в класа на проф. Георги Дюлгеров и в университета „Чунг-анг“ в Сеул, Южна Корея. 

Освен режисьор, тя е и сценарист на филма, в който главните роли са поверени на Неда Спасова и Владимир Михайлов. В епизодични роли ще видим и Боряна Пунчева, Елени Декидис, Веселин Ранков, Иван Бърнев. Оператор е Младен Минев, а продуценти са Братя Калинови. 

Яна Лекарска е участвала в програми като „Берлинале талънтс – 2020“, „Сараево талънтс – 2018“, „Токио талънтс – 2017“, „Филм+ 2019“. Дебютният й късометражен филм „Пробуждане“ (2013) е с успехи на фестивали в България и по света.

Историята на “Защото обичам лошото време” ни запознава с Ирина и Борис, които като деца са прекарвали летата си в крайморско градче, в което се срещат случайно отново след 20 години. Техният стремеж да преоткрият миналото може би ще промени и бъдещето им.

Прожекцията на филма ще бъде на 24 март от 18 часа, а както обикновено среща с екипа ще има на 25 март от 10 часа в пресзоната на фестивала на втория етаж в Културен дом НХК.

22-рият“София филм фест на брега” ще се проведе от 21 до 29 март в Културен дом НХК и се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на Община Бургас. Партньори на фестивала са: Книжарници “Хеликон”, Медицинска лаборатория “Лина”, ПБ Шипинг ООД, “Деметра” ЕООД, Черноморски институт, Триа Сити Център, “Ес Еф Ей Ритейл - Бургас" ООД, Изворна вода “Китка”, “Черноморско злато” АД, Сладкарница “Даркрид”, Mezetto PUB, Barbossa, Хотел резиденс и вила “Променаде”, Гранд Хотел “Поморие”.